Wkładka gramofonowa
Nowa wkładka Paua MkII została przyozdobiona muszlą ślimaka morskiego o tej samej nazwie, aby przypominać nam o pięknie dźwięków otaczającego nas świata. Symbolizuje ona również uzdrawiającą siłę natury. Paua MkII jest jedną z najbardziej uznanych topowych wkładek od Soundsmith, charakteryzujących się niskim poziomem wyjściowym. Wkładka otrzymała liczne nagrody, włącznie z nagrodą prestiżowego magazynu The Absolute Sound w roku 2015 i cieszy się bardzo dobrą opinią klientów oraz recenzentów na całym świecie.
Paua MkII posiada niezwykle niską wewnętrzną masę ruchomą, a w jej konstrukcji wykorzystano na nowo opracowany wspornik teleskopowy ze specjalnego stopu aluminium oraz polerowaną igłę ze szlifem liniowym o niskiej masie. Wkładka wnosi unikalne ciepło i gładkość brzmienia do każdego systemu analogowego, nie pomijając przy tym szczegółów i detali nagrania.
Paua MkII osiąga nowy poziom kontroli trzpienia i jego jakości działania, co potwierdzają niezwykle wysokie parametry pomiaru separacji kanałów. Tworząc wkładkę Paua MkII, Soundsmith wykonał prawdziwe dzieło sztuki, które działa w niedościgniony i wysublimowany sposób. Każda z nich jest ręcznie wykonana przez Petera Ledermann - Made in USA.
Nautilus
Wkładka Nautilus jest wersją wkładki Paua Mk II, która charakteryzuje się średnim poziomem wyjściowym. Wszystkie pozostałe parametry techniczne są takie same, jak dla wkładki Paua MkII.
Specyfikacja techniczna:
Dane Techniczne: |
PAUA MK II
|
NAUTILUS
|
Napięcie wyjściowe: |
0.4 mV
|
1.1 mV
|
Zalecane obciążenie wkładki: |
≥ 470 Ω
|
≥ 1.5 kΩ
|
Igła: |
Szlif liniowy, Nude, 0.100mm SQ, Selekcjonowana
|
|
Promień krzywizny: |
Nude, Szlif liniowy
|
|
Wspornik: |
Teleskopowy, ze stopu aluminium
|
|
Zalecana siła nacisku: |
1.7 do 1.9 g
|
|
Efektywna masa końcówki: |
0.30 mg
|
|
Podatność: |
10μm/mN (niska)
|
|
Pasmo przenoszenia: |
20-20,000 Hz ± 1.0 dB
|
|
Separacja kanałów (tylko wersja stereo): |
1000 Hz >34 dB 50-15,000 >25 dB
|
|
Balans kanałów: | <0.5 dB (Stereo) <1.0 dB (Mono) | |
Waga: | 10.25 g |